ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟΥ
ΑΠΟΨΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΡΟΪΝΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι

Η συνεργαζόμενη με εμάς επαγγελματική τάξη των εμπόρων-επισκευαστών ταξιμέτρων (δεν τους αποκαλώ με το κακόηχο κατά την άποψή μου: «ταξιμετράδες») δεν ξεπερνούν τους εκατό σε όλη τη Χώρα. Δέκα-δεκαπέντε στην Αττική, λιγότεροι από δέκα στη Θεσσαλονίκη, από δυο-τρείς σε ορισμένες πολύ μεγάλες πόλεις και από ένας σε όλους τους υπόλοιπους νομούς της Χώρας. Κατά σύμπτωση μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς είναι και κουμπάροι μεταξύ τους.
Ουδείς αμφιβάλει ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι επαγγελματίες που έχουν σταθεί δίπλα μας και μας εξυπηρετούν με υποδειγματικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια.
Στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και τις συνεννοήσεις που έκαναν και κάνουν μεταξύ τους αυτές τις ημέρες, προκειμένου για να διαμορφώσουν το ποσό που θα εισπράξουν από εμάς για την αναπροσαρμογή των ταξιμέτρων μας, λόγω αύξησης του ΦΠΑ, θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους και τα εξής:

1) Η αναπροσαρμογή αυτή δεν αφορά αύξηση του κομίστρου αλλά αύξηση του ΦΠΑ (από 11% σε 13%) που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μάλλον περαιτέρω θα μειώσει το έργο μας.
2) Τη δύσκολη πρωτόγνωρη οικονομική συγκυρία όπου μέσα στην καρδιά των εορτών ο τζίρος της αγοράς είναι σε δραματική μείωση και οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες των ταξί βιώνουμε ένα δράμα. Στο σύνολο σχεδόν της Χώρας τα ταξί είναι αραγμένα στις πιάτσες και κοιτούν τα άδεια καταστήματα όπου και εκεί η κίνησή τους είναι ανύπαρκτη.

Με τα ποσά που ήδη φαίνεται ότι διαμόρφωσε η πλειοψηφία των φίλων μας εμπόρων -επισκευαστών ταξιμέτρων (50  € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ορισμένοι, 50   χωρίς το ΦΠΑ κάποιοι άλλοι) και τα οποία ανακοίνωσαν στα κατά τόπους Σωματεία και τους συναδέλφους μας, γίνεται φανερό λοιπόν ότι δεν έλαβαν υπόψη καμία από τις παραπάνω διαπιστώσεις. Ούτε καν σκέφτηκαν να ευθυγραμμιστούν με το γενικότερο κλίμα της αγοράς και της κοινωνίας που επιζητά και εφαρμόζει εξορθολογισμό σε πολλούς τομείς. Η μη είσπραξη του δώρου από εμάς δεν τους πείθει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά;
Θα πρότεινα λοιπόν όλοι εσείς, όλοι εμείς να τους ζητούσαμε να το ξανασυζητήσουν και να ξανασκεφτούν το ύψος του ποσού που μας ζητούν τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Επίσης πρέπει να έρθουμε σε επαφή με το Σωματείο τους έτσι ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου, αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης.
Αν και είμαστε στη αρχή ενός τετραημέρου αργιών, χρόνος υπάρχει.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!
ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΗ,
ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟ 2011!

Σωτήρης Ροϊνός
πρόεδρος του Σωματείου ταξί Σπάρτης·
πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ταξί Πελοποννήσου·
μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21/12/2010
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΞΙ

ΝΕΟ! ΝΕΟ!! ΝΕΟ!!!
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21/12/2010 ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 19 - 12 - 2010
Προς
Σωματεία
Περ. Συμβούλια
Αθήνα 20/12/2010

Ενημερωτικό Δελτίο

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 έγινε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του κλάδου αφού ολοκληρώθηκε η «πορεία διαλόγου» σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια. Στη διαδικασία παρέστησαν 213 αντιπρόσωποι απ’ όλη την χώρα.
Αφού έγινε ενημέρωση για τα έτη 2009 – 2010 επί των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συνδυασμών και συνέδρων για το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν «η χάραξη στρατηγικής για το επόμενο διάστημα».
Στα πλαίσια των τοποθετήσεων ασκήθηκε και κριτική στον διοικητικό απολογισμό καθώς οι ομιλούντες ετοποθετούντο για το μέλλον του κλάδου.
Τελικά κατατέθηκαν προς έγκριση δύο προτάσεις.
Η πρώτη του Προεδρείου, στηριζόμενη και στα όσα είχαν συζητηθεί στα Περιφ. Συμβούλια.
Η δεύτερη πρόταση συνδιαμορφώθηκε από τους συνδυασμούς Ε.Π.Σ. και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Το Προεδρείο της Συνέλευσης έθεσε σε ψηφοφορία τις δύο προτάσεις αφού τις ανέγνωσε στο σώμα και το αποτέλεσμα ήταν:
- Η πρώτη έλαβε 177 ψήφους και υπερψηφίστηκε.
- Η δεύτερη έλαβε 23 ψήφους
Έτσι η απόφαση της Συνέλευσης είναι:
Η μετακίνηση μέχρι 9 άτομα να παραμείνει στα ταξί
- Οι ανάγκες αυτές μπορούν να καλυφθούν βάση του Ν.3109 & Ν.3710 από τα ταξί με την προϋπόθεση να εξαλειφθούν οι διάφορες στρεβλώσεις.
- Σύγχρονοι κανονισμοί για το ταξί και τα Ραδιοταξί.
- Μέτρα στήριξης των Ραδιοταξί και μετατροπής τους σε νομικά πρόσωπα του Ν.3109 με την ένταξής τους στον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ για συμμετοχή σε οργανωμένες μετακινήσεις.
- Πρωτοβουλίες με συγκεκριμένες δράσεις για τον έλεγχο του κόστους λειτουργίας.
- Διατήρηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος της άδειας και η παραμονή στις έδρες τους.
- Μη δέσμευση του οχήματος πριν την τελεσιδικία σε περιπτώσεις μετακίνησης παράνομα εισερχομένων στην χώρα.
- Κατάργηση της δυνατότητας έκδοσης νέων αδειών από τον δήμαρχο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.
- Πάγωμα εισφορών ΟΑΕΕ και περιορισμός του ύψους του ποσού για όσους χρωστούν.
- Εξορθολογισμός του ύψους του τεκμαρτού εισοδήματος του Α΄ εξαμήνου 2010.
Η Διοίκηση κάλεσε σε εγρήγορση τα στελέχη και όλους τους συναδέλφους ώστε να είμαστε έτοιμοι και με σωστό συντονισμό να υπερασπιστούμε αν χρειαστεί την επιβίωσή μας στα πλαίσια του ανοίγματος των αγορών που επιχειρεί αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση.
Μετά από την ψηφοφορία έληξε η διαδικασία της Συνέλευσης.
Με την ευκαιρία των εορτών η διοίκηση εύχεται σε όλους:
Καλή Χρονιά με υγεία. Αναίμακτα χιλιόμετρα και Ενότητα στην κορφή και την βάση για να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το δύσκολο «αύριο».
Για το Δ.Σ.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Θ.                                         ΚΙΣΣΑΣ Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΞΙ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19 - 12 - 2010

Την Κυριακή 19 - 12 - 2010 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Novotel, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί.
Σε αυτήν, εκτός του συνόλου του Προεδρείου και του Διοικητικού της Συμβουλίου, παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι Σωματείων από όλη σχεδόν τη Χώρα. Επίσης παραβρέθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ Μανώλης Μπαντουράκης καθώς και ο πρώην πρόεδρος Λευτέρης Τερζάκης.
Τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης θα τα πληροφορηθείτε από σχετικό ενημερωτικό που θα αναρτηθεί, το συντομότερο δυνατό, στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.


 Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες της Συνέλευσης επιλέξτε ΕΔΩ   

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΚΑΙ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2010

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα δυσβάσταχτα και αντικοινωνικά μέτρα που αποφασίζει η Κυβέρνηση. Στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ιδιοκτητών Ταξί.