Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ΟΑΕΕ

Τροπολογία θα καταθέσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με σκοπό τη ρύθμιση των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ΟΑΕΕ.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Τμήμα Μικρομεσαίων του   κόμματος «οι πρόσφατες κλήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), που καλούν σε ρυθμίσεις χρεών στον ΟΑΕΕ για όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ, αποτελούν λαιμητόμο για τους αυτοαπασχολούμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα καλεί όλους τους μικρούς επιχειρηματίες σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων κατά το προσεχές διάστημα.
Η τροπολογία που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα :
Πάγωμα παλαιών οφειλών από το 2010. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως το 2017. Διαγραφή από προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη, από 1.1.2010 έως 31.12.2017. Αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης έως 31.12.2017. Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη με καταβολή δύο μηνιαίων εισφορών. Αποποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ. Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όσους έχουν κύρια οφειλή έως και 50.000 ευρώ. Δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου (μνημονιακός χρόνος) στο τέλος του ασφαλιστικού βίου ή αφαίρεσή τους με ταυτόχρονη αναλογικότητα.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Αυγή»
Πηγή: