ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΧΑΡΗ ΤΣΙΟΚΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


«Η ΑΠΕΛΛΑ»

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 50. ΣΠΑΡΤΗ Τηλ/Fax: 27310 22993

Ε-mail: taxi.sparti@gmail.com Κιν. 6937-134229/ 6932-426767



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς ΜΜΕ νομού Λακωνίας



Τη Μ. Δευτέρα 29 - 03 – 2010 Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου ταξί Πελοποννήσου επισκέφτηκε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θεοχάρη Τσιόκα. Από τα Σωματεία ταξί της Λακωνίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου ταξί Σπάρτης «Η ΑΠΕΛΛΑ» (και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ταξί Πελοποννήσου) Σωτήρης Ροϊνός και ο εκπρόσωπος του Σωματείου ταξί Νότιας Λακωνίας «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ» Γιάννης Μαρτσούκος. Στη συνάντηση, εκτός του κ. Τσιόκα και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας σύμβουλος του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μανώλης Αντωνάκος (πολιτευτής του Πασόκ στη Λακωνία).

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν όλα τα ειδικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ταξί στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπως α) το θέμα της ήδη αποφασισμένης αύξησης του κομίστρου στο χιλιόμετρο από 01/05/10, και της άρνησης των ταξί της Περιφέρειάς μας για αυτή την αύξηση, β) Τα μαθητικά δρομολόγια και η συμμετοχή των ταξί στις διαδικασίες διαγωνισμών και ανάθεσής τους, γ) η υποκλοπή του έργου μας που λαμβάνει χώρα καθημερινά από επταθέσια και εννιαθέσια πουλμανάκια τα οποία οργώνουν τους δρόμους των πόλεων και των χωριών της Πελοποννήσου (και της Λακωνίας ειδικότερα) μεταφέροντας οικονομικούς μετανάστες προς τα σταθμευμένα μεγάλα λεωφορεία. Επίσης στον κ. Γενικό ετέθη και το θέμα της επιτακτικής ανάγκης, το συντομότερο δυνατόν, να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο Κανονισμό λειτουργίας των ταξί που θα αντικαταστήσει τον ξεπερασμένο και απαρχαιωμένο Π.Δ. 244/87.

Για όλα τα θέματα που θέσαμε στον κ. Τσιόκα, αυτός μας διαβεβαίωσε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου. Ήδη μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του ανακοίνωνε την απόφαση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί η τρίτη δόση της αναπροσαρμογής (από 01/05/10). Ο κ. Γενικός, ως εξουσιοδοτημένος από τον κ. υπουργό να κάνει τον διάλογο και να χειριστεί το όλο θέμα της «απελευθέρωσης» των επαγγελμάτων των μεταφορών, μας διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι για τον Κλάδο των ταξί δεν υφίσταται θέμα χορήγησης νέων αδειών (πενταπλάσιες άδειες από το μέσο όρο της Ε.Ε.), αλλά θέσπιση κανόνων και παροχή κινήτρων για οργάνωση του που θα οδηγήσουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.

Τα ίδια ανέφερε και ο κ. Ρέππας στη προαναφερθείσα συνέντευξή του (http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=21&aid=2271&id=) όπου σε σχετική ερώτηση για το θέμα απάντησε: «Όσον αφορά στα ταξί θα μου επιτρέψετε να πω ότι εκεί τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στην περίπτωση των ταξί μπορούμε να μιλούμε για ένα εκσυγχρονισμό του κανονισμού που διέπει αυτή την επαγγελματική κατηγορία και για ένα νέο πλαίσιο το οποίο θα ευνοούσε τη δημιουργία σύγχρονων εταιρειών προκειμένου οι πολίτες να έχουν και εδώ τις κατά το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες».

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών επισκέφτηκε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (και Βουλευτή Αργολίδας) κ. Γιάννη Μανιάτη ο οποίος, λόγω των προηγούμενων ιδιοτήτων του (υπεύθυνος του τομέα μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών), γνωρίζει άριστα τα θέματα του Κλάδου μας, και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην ανάδειξη των προβλημάτων μας και την προώθηση λύσεών τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Για φωτογραφίες των συναντήσεων επιλέξτε  ΕΔΩ   

Το Διοικητικό Συμβούλιο