ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Με αφορμή την κοινή Σύσκεψη των τριών Περιφερειακών Συμβουλίων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη στο Αγρίνιο, εκδόθηκε από την ΠΟΕΙΑΤΑ ενημερωτικό δελτίο στις 7-9-2010 βάσει του οποίου κρίνεται η σύσκεψη ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ και ΠΑΡΑΤΥΠΗ.
Εκτιμάται δε από τους τρείς υπογράφοντες, ότι η σύσκεψη «κρύβει σκοπιμότητα» με τελικό στόχο την «Υποβάθμιση της Ομοσπονδίας». Οι λόγοι αυτοί οδήγησαν το «Προεδρείο» στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ πρέπει να παρευρεθεί στην σύσκεψη του Αγρινίου.

Ως Δ.Σ του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Δυτικής Ελλάδας είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε και να επισημάνουμε τα παρακάτω:
 1) Εκφράζουμε καταρχήν, για άλλη μία φορά, τον σεβασμό μας για το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο την Πανελλήνια Ομοσπονδία. Το γεγονός αυτό βεβαίως, δεν σημαίνει ότι οι κάθε είδους ανακοινώσεις, αποφάσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της ΠΟΕΙΑΤΑ βρίσκονται στο απυρόβλητο και υπ’ αυτή την έννοια καταργείται η δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που παρέχει ο Νόμος στα πρωτοβάθμια Σωματεία και τα ανώτερα όργανά τους. Αυτή εξάλλου είναι και η ουσία του Συνδικαλισμού. Συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες. Έτσι βγαίνουν σωστά συμπεράσματα. Γι’ αυτό και ο Συνδικαλισμός είναι ΚΙΝΗΜΑ και όχι σύνταγμα πεζικού που εκτελεί εντολές.
 2) Όσο αφορά τις αιτιάσεις περί αντικαταστατικής σύγκλισης της σύσκεψης του Αγρινίου επισημαίνουμε τα εξής:
α) Ακριβώς επειδή εμείς ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Δυτικής Ελλάδας, αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως κίνημα και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας καταληψίες καρεκλών για να περνάμε την ώρα μας (αυτή την εντολή λάβαμε από τους συναδέλφους που μας εξέλεξαν), φροντίσαμε και διοργανώσαμε στην ως τώρα θητεία μας τέσσερεις κοινές συσκέψεις Περιφερειακών Συμβουλίων: 7 Μαρτίου 2009 στην Καλαμάτα – 30 Οκτώβρη 2009 στην Πάτρα – 11 Φλεβάρη 2010 στην Πάτρα – 16 Μάη 2010 στην Τρίπολη. Οι συσκέψεις αυτές ήσαν σε γνώση της Ομοσπονδίας μας, στην πρώτη δε από αυτές (Καλαμάτα) παρευρέθηκε ΣΥΣΣΩΜΟ το Δ.Σ της Ομοσπονδίας καθώς και το μισό Δ.Σ του ΣΑΤΑ. Και όχι μόνο αυτό. Ενισχύθηκε η σύσκεψη ποικιλοτρόπως από την Ομοσπονδία. Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη σύσκεψη είχε δώσει το παρόν, ύστερα από δική μας πρόσκληση (των δύο Περιφερειακών Συμβουλίων) και ο τότε Υπουργός κ. Στυλιανίδης.
β) Προκύπτει ευλόγως το ερώτημα: Οι τέσσερεις προαναφερθείσες κοινές συσκέψεις Περιφερειακών Συμβουλίων που διεξήχθησαν με τις ευλογίες, την παρουσία και την ενίσχυση της Ομοσπονδίας μας, γιατί ήσαν νόμιμες και εντός καταστατικών διατάξεων και η προγραμματισμένη για την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2010 κοινή σύσκεψη στο Αγρίνιο είναι εκτός καταστατικών διατάξεων; Άλλο άρθρο του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας ίσχυε τότε και άλλο τώρα;
γ) Ποιό άρθρο του καταστατικού μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στα Περιφερειακά Συμβούλια να συσκέπτονται να προβληματίζονται και να εισηγούνται στην Ομοσπονδία μας; Τα τρία Περιφερειακά Συμβούλια που συσκέπτονται την Κυριακή το πρωί στο Αγρίνιο μαζί με τα Σωματεία, εκπροσωπούν τεράστιο αριθμό αυτοκινητιστών Ταξί. Περιμέναμε όπως και πριν, συμπαράσταση και ΟΧΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ.
    
3) Επικαλούνται οι προσυπογράφοντες το ενημερωτικό δελτίο της ΠΟΕΙΑΤΑ, τις διατάξεις του Καταστατικού.
Τους θυμίζουμε: Έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι για εμάς πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον του Κλάδου και η ΕΝΟΤΗΤΑ. Θεωρούμε την Ομοσπονδία μας γνήσιο εκφραστή των προσδοκιών και αγωνιών μας. Ουδέποτε θα κάναμε ενέργειες και κινήσεις αντικαταστατικές και κακόβουλες. Ας αναζητηθούν αλλού Εφιάλτες.
Τους Ρωτάμε:
α) Αφού επικαλείστε το Καταστατικό δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζεται το άρθρο 12 το οποίο ρητώς αναφέρει:
«Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας συνέρχεται τακτικά μια φορά το χρόνο, το πρώτο τετράμηνο του έτους και εκτάκτως όταν κριθεί αναγκαίο…».
Βάσει της διάταξης αυτής λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι, θα έπρεπε η Γενική Συνέλευση να έχει συγκληθεί δύο φορές μετά το τελευταίο Συνέδριο. Για να δώσει κατευθύνσεις και ΕΝΤΟΛΕΣ και για να μην αναγκαζόμαστε εμείς (Περιφερειακά Συμβούλια και Σωματεία) να συγκαλούμε συσκέψεις κατάθεσης αγωνιών και προτάσεων. Διότι η Γ. Σ. είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ όργανο του κλάδου. Πότε καλέσατε κύριοι την Γ.Σ και εμείς δεν το γνωρίζουμε; Ποιοι φοβούνται την σύγκληση της Γ.Σ; Ποιοι σέβονται το Καταστατικό και ποιοί ΟΧΙ;
β) Ασφαλώς και γνωρίζετε κύριοι που προσυπογράφετε το ενημερωτικό δελτίο, τις διατάξεις του άρθρου 18 του Καταστατικού στις οποίες προσδιορίζονται επακριβώς οι αρμοδιότητες του 9μελούς και όχι 3μελούς Προεδρείου. Ρητώς αναφέρει το άρθρο 18 ότι: «Το Προεδρείο υλοποιεί τις αποφάσεις της Γ.Σ και του Δ.Σ».
Ρωτάμε: το ενημερωτικό δελτίο που εκδώσατε είναι προϊόν συνεδρίασης και απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου την οποία εσείς υλοποιήσατε ή αντικαταστατική και αυθαίρετη πρωτοβουλία των τριών σας;
Αν συμβαίνει το πρώτο είστε υποχρεωμένοι να μας πείτε πότε συνεδρίασε το Δ.Σ και ποια απόφαση πήρε για την πρόσκληση που έλαβε (προς το Δ.Σ. απευθύναμε την πρόσκληση για το Αγρίνιο). Αν συμβαίνει το δεύτερο τότε έχετε διαπράξει συνδικαλιστικό ατόπημα και κακώς χρησιμοποιήσατε τον τίτλο της Ομοσπονδίας στο Ενημερωτικό δελτίο.
Εξάλλου όλα τα έγγραφα της Ομοσπονδίας βάσει Καταστατικού, τα υπογράφει ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας και μόνο αυτοί. Όχι ο Ταμίας. Αν λοιπόν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, το μόνο δικαίωμα που είχατε ήταν να δημοσιοποιήσετε τις Προσωπικές σας απόψεις και όχι να εκδώσετε ΑΚΥΡΟ Ενημερωτικό Δελτίο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αγαπητέ Πρόεδρε και λοιπά μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΙΑΤΑ, όλοι γνωρίζουμε τις καταιγιστικές εξελίξεις που αναμένονται σύντομα και την ανησυχία που επικρατεί στους συναδέλφους. Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε σε στείρα συνδικαλιστική αντιπαράθεση που δεν ωφελεί καθόλου τον Κλάδο, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο ΑΓΡΙΝΙΟ προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συζητήσουμε να συνεννοηθούμε και να θέσουμε σε σωστή βάση τον προγραμματισμό δράσης μας.
Ειλικρινά σας λέμε ότι η χαρά μας θα είναι μεγάλη Θύμιο, Πάρη, Κώστα, να σας έχουμε κοντά μας για να ξεκινήσει από το Αγρίνιο η στοχευμένη δράση του Κλάδου. Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Οι στιγμές είναι ΚΡΙΣΙΜΕΣ. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ. Ο Κλάδος πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος και με σχέδιο προκειμένου να αντιδράσει ΑΚΑΡΙΑΙΑ πριν οι εξελίξεις καταστούν ανυπέρβλητες.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας 

Γεώργιος Σίδερης             Νικόλαος Λουκόπουλος