ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΞΙ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΞΙ
ΘΡΑΚΗΣ 1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20100
ΤΗΛ. 27410 73000 FAX. 27410 26900
E-mail. taxi.peloponnisou@gmail.com
Κιν. 6937 7134229, 6944897673
Κόρινθος 10 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπρόσωπων Σωματείων και Ράδιο Ταξί της Πελοποννήσου με στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ειδικότερα, εκπρόσωποι των Σωματείων Τρίπολης, Άργους, Σπάρτης και Ναυπλίου εξέθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ταξί, ο οποίος έχει πληγεί από την κρίση και την οικονομική δυσπραγία των πολιτών, κάτι που συμβαίνει άλλωστε με όλους τους κλάδους των επαγγελματιών. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας κ. Κωσταντίνος Μπεντεβής. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η υποκλοπή του έργου των ταξί, η αποκαλούμενη «πειρατεία», η οποία έχει το τελευταίο διάστημα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα επισημάνθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς οικονομικών μεταναστών από διάφορους μεταφορείς μέσα στην Περιφέρεια όπου εκτελούν παράνομα έργο που ανήκει σε άλλους μεταφορικούς φορείς (ταξί, ΚΤΕΛ). Για αυτό το θέμα κατατέθηκε και σχετικό υπόμνημα που το συνυπέγραφαν το σύνολο των εκπροσώπων των Σωματείων ταξί της Πελοποννήσου. Επίσης, κοινοποιήθηκε προς την Περιφέρεια επίσημη καταγγελία του Σωματείου ταξί του Άργους, με συγκεκριμένα στοιχεία καταγγελλομένων, για την οποία μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες (αποδέκτες της καταγγελίας) δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον.
Μεταξύ άλλων θεμάτων ετέθη και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών που από την ερχόμενη χρονιά η αρμοδιότητα αυτή θα μεταβιβασθεί στους Δήμους. Προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός και όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση αυτών των δαπανών επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν σαφείς διακριτοί ρόλοι μεταξύ των μεταφορέων (ΚΤΕΛ, Ταξί). Οι σχετικοί διαγωνισμοί θα πρέπει να προβλέπουν τους αρμόδιους κατά περίπτωση μεταφορείς που θα παίρνουν μέρος σε αυτούς, και όχι οι μεσάζοντες χωρίς ιδιόκτητα κατάλληλα μεταφορικά μέσα να μειοδοτούν, ή να τους ανατίθεται απευθείας το έργο που εκ των πραγμάτων δεν τους ανήκει αφού ακριβώς δεν διαθέτουν δικά τους μεταφορικά μέσα για την εκτέλεσή του.
Από τη πλευρά της Περιφέρειας υπήρξε η δέσμευση ότι με το που θα εκδοθούν τα απαραίτητα προεδρικά διατάγματα θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για όλα τα θέματα των ταξί που άπτονται των αρμοδιοτήτων της (συγκρότηση των προβλεπόμενων Μεικτών Κλιμακίων Ελέγχου, Πειθαρχικών Συμβουλίων, κλπ)· επίσης υπήρξε και η δέσμευση για μια δημόσια διαβούλευση με θέμα τις μεταφορές. Στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών η θέση των εκπροσώπων της Περιφέρειας για διαφανείς διαδικασίες με απόλυτα διακριτούς ρόλους ήταν εμφανέστατη. Στη έντονη έκφραση της αγανάκτησης των ιδιοκτητών ταξί για την υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση εξόφλησης των μεταφορέων των μαθητών, τη στιγμή μάλιστα που τα λειτουργικά έξοδα (καύσιμα, προκαταβολή του ΦΠΑ, κλπ) τρέχουν καθημερινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε ότι έχει λάβει δεσμεύσεις από τον γ. γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για σύντομη εκταμίευση μέρους των οφειλομένων, που ας σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου ξεκινούν από τη αρχή σχεδόν του προηγούμενου σχολικού έτους (2009 - 2010).

 
Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 
Ο πρόεδρος           Ο γραμματέας

 
Σωτήριος Ροϊνός      Νικόλαος Κωτσάκος

 

 
  • Για το Υπόμνημα των Σωματείων ταξί της Πελοποννήσου προς τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη επιλέξτε: ΕΔΩ
  • Για φωτογραφίες της συνάντησης επιλέξτε  ΕΔΩ