ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ- ΔΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ ΜΕ ΔΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗ.ΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ (26/01/2012)


ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
Αθήνα, 26/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με τον Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»
O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαυρουδής Βορίδης συναντήθηκε σήμερα με τον τομεάρχη Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Βορίδης δήλωσε:

Μ. Βορίδης- Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
«Να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Αυγενάκη και τη «Δημοκρατική Συμμαχία» για τη συμμετοχή τους σε αυτό το διάλογο για τα ταξί. Αυτή η διαβούλευση με τα κόμματα, τα συνδικάτα, τα σωματεία και τους κοινωνικούς εταίρους είναι ένα από τα κομβικά πια στοιχεία του τρόπου που θα λειτουργεί από εδώ και πέρα η πολιτική διεργασία. Και τουλάχιστον εδώ στο υπουργείο Υποδομών, προσπαθούμε να το εξαντλήσουμε αυτό, κάνοντας όσες συναντήσεις απαιτείται φτάνοντας σε ένα θετικό συμπέρασμα. Θέλω να ευχαριστήσω τη «Δημοκρατική Συμμαχία» επίσης για τη δημιουργική της συμβολή, για τις δημιουργικές της προτάσεις και για τον θετικό τρόπο που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.
Υπάρχει ήδη ένα προσχέδιο σχεδίου νόμου, το οποίο έχει τεθεί βεβαίως υπόψη της τρόικας και επομένως συζητάμε τα ζητήματα αυτά με την τρόικα. Η τρόικα θα έλθει αύριο στο υπουργείο μας προκειμένου να συζητήσουμε μία σειρά από ζητήματα τα οποία είναι ανοικτά και αποτελούν διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και θεωρώ ότι το υπουργείο μας ως ένα βαθμό έχει ανταπεξέλθει σε αυτά τα οποία πρέπει η χώρα μας να κάνει. Αυτό το οποίο είναι σημαντικό, είναι ότι πάντοτε σε στενή συνεννόηση με όλους τους φορείς και τα κόμματα, βεβαίως και με τους δανειστές μας, πρέπει να βρίσκουμε την καλύτερη συνθήκη, την καλύτερη λύση-τομή αν θέλετε, προκειμένου να επιτυγχάνουμε το άνοιγμα της αγοράς αλλά και ταυτόχρονα αυτό να μην οδηγεί σε μια κατάσταση άναρχη με τον παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που κάθε τέτοιο άνοιγμα και κάθε τέτοια παρέμβαση έχει».
Ερώτηση: «Αν σας πει η τρόικα εδώ πχ δεν συμφωνούμε?»
Βορίδης: «Είμαστε πάντοτε υπέρ του αναλυτικού διαλόγου με βάση τον ορθό λόγο. Μέσα από τον ορθό λόγο θα βρούμε τις σωστές συνθέσεις».
Ερώτηση: «Σας προβληματίζει ότι το προσχέδιο μπορεί να βρει αντίδραση από την τρόικα»;
Βορίδης: «Πάντοτε σε ένα διάλογο, μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις».
Ερώτηση: «Πότε θα έλθει στη Βουλή το νομοσχέδιο»;
Βορίδης: «Ο δρόμος για το νομοσχέδιο είναι να τελειώσουμε τις συζητήσεις. Διότι μόλις τελειώσουμε ορισμένα ζητήματα με την τρόικα, υπάρχει ένας δεύτερος κύκλος συζητήσεων που θα κάνουμε με τα κόμματα και με το συνδικάτο. Από εκεί και πέρα θα βγει σε διαβούλευση και παίρνει το δρόμο του».
Ερώτηση: «Αρχές Φεβρουαρίου ή είναι νωρίς»;
Βορίδης: «Αν οριστικοποιήσουμε τη συζήτηση με την τρόικα, σε διαβούλευση θα το δώσουμε αρχές Φεβρουαρίου».
Ερώτηση: «Τι άλλα θέματα είναι ανοικτά για το υπουργείο»;
Βορίδης: «Πάντοτε υπάρχει αξιολόγηση των διεθνών μας υποχρεώσεων. Αλλά φαντάζομαι ότι αύριο η συζήτηση περιλαμβάνει και προγραμματισμό, δηλαδή τα προς κατάρτιση ή προς συμφωνία ζητήματα ενόψει της δανειακής συμβάσεως. Και το κατά πόσο εμπλέκεται σε αυτά το υπουργείο μας ή όχι. Σας ευχαριστώ».