ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΨΗ: ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ..!

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΨΗ: ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ..!

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ
ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 

Αρ. Πρωτ. 04/13 
ΛΑΡΙΣΑ 20/02/2013 

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΥΠΟΨΗ: ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4070/12 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή θέλοντας να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι:
1) Η υποχρεωτική έκδοση των δέκα νέων αδειών οχημάτων ειδικής μίσθωσης (ΕΙΔ.ΜΙΣΘ.) που προβλέπει ο ν. 4070/12 είναι κατά τη γνώμη μας υπερβολικός αριθμός για την πόλη της Λάρισας. Οι δέκα αυτές άδειες είναι οι περισσότερες κατ αναλογία πληθυσμού από τις πέντε πόλεις που ο νόμος προβλέπει υποχρεωτική έκδοση Ε.Δ.Χ. ΕΙΔΜΙΣΘ. Χωρίς η Λάρισα να έχει ΟΥΤΕ αεροδρόμιο, ΟΥΤΕ λιμάνι όπως οι άλλες τέσσερις πόλεις. Χωρίς η Λάρισα να είναι τουριστικός προορισμός.
2) Μετά την ψήφιση του νόμου 4093/12, στο κομμάτι του μας αφορά, οι όποιες ανάγκες –εάν υπάρξουν- μπορούν να καλυφθούν και με οχήματα Ε.Ι.Χ. (από 6 έως 9 θέσεων) κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό όταν ψηφίστηκε ο ν. 4070/12.
3) Οι άδειες Ε.Δ.Χ. ταξί στη Λάρισα είναι υπεράριθμες. Με δεδομένο ότι ο νόμος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της μετατροπής των ΕΙΔ.ΜΙΣΘ. σε συμβατικά αυτοκίνητα ταξί, θεωρούμε ότι στο όχι μακρινό μέλλον η έκδοση των αδειών αυτών θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.
Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άδειες αυτές δίνονται χωρίς να έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα εργασίας για εκπόνηση σχετικής μελέτης, όπως προβλέπει ο ν. 4070 άρθρο 85 παράγραφος 4, σας ζητάμε διετή αναστολή της έκδοσης Ε.Δ.Χ. αυτ/των ΕΙΔ.ΜΙΣΘ. για τη Λάρισα.
Κατά τη διάρκεια της διετίας θα υπάρξει εικόνα για το κατά πόσο οι όποιες ανάγκες δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν με Ε.Ι.Χ. του ν. 4093/12 και η επιστημονική ομάδα εργασίας που θα συσταθεί θα μπορεί να διεξάγει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να εκδοθούν νέες άδειες στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση,
Σωματείο Ταξί Λάρισας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΟΝΙΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΠΗΓΗ