ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΕΡΖΑΚΗ

Η εκδίκηση της Γυφτιάς!

(Εισαγωγή στο θέμα)

Θεωρώ απαραίτητη μια μικρή εισαγωγή για να μπείτε στο θέμα στο οποίο σήμερα αναφέρομαι. Σχεδόν αμέσως μετά την πτώση της χούντας το 1974 μια παρέα δημιουργικών καλλιτεχνών όπως ο Μανώλης Ρασούλης και ο Νίκος Παπάζογλου που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Νίκο Ξυδάκη και άλλους ακόμη σημαντικούς ψαγμένους τραγουδοποιούς, δημιούργησαν και ερμήνευσαν ένα σημαντικό σημειολογικό τραγούδι που άφησε εποχή. Τίτλος του ¨Η εκδίκηση της γυφτιάς¨ που σίγουρα πολλοί από εσάς θα το έχετε ακούσει.
Όταν προ δεκαετίας μου ανατέθηκε το αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ταξί η πρώτη μου ενέργεια μαζί με τον συνάδελφο Νίκο Γκαρέλη που ήταν τότε Γενικός Γραμματέας ήταν να εξωραΐσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα Γραφεία της Ομοσπονδίας. Βάλαμε μία ακόμη τηλεφωνική γραμμή για Fax 210 52 35 198 και προσχωρήσαμε στις νέες τεχνολογίες με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σελίδας της ΠΟΕΙΑΤΑ στο διαδίκτυο και φυσικά ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e mail. Τότε βρήκα στο βιβλίο μελών της Ομοσπονδίας 40 περίπου Σωματεία τα οποία σε διάστημα λίγων μηνών τα ανέβασα σε 120.
Τότε κάποιος μου είπε:
- Άσκοπα κουράζεσαι ρε φίλε, εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει για να έχουμε τον έλεγχο είναι τα μεγάλα σωματεία, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και άλλων μεγάλων σχετικά σωματείων που εκλέγουν πολλούς σύνεδρους και μας εξασφαλίζουν πλειοψηφίες. Σιγά τώρα να μην ασχοληθούμε με τις Κωλοπετεινίτσες που έγραψες εσύ και το θεωρείς επίτευγμα ! Αυτά ως εισαγωγή στο θέμα μας που τελικά δεν ήταν και τόσο μικρή. Παίρνοντας την σκυτάλη από τον τίτλο ¨Η Εκδίκηση της Γυφτιάς¨ και επειδή ορισμένοι από την σημερινή ηγεσία της Ομοσπονδίας εξακολουθούν να υποτιμούν ως ¨Γύφτους¨ και ¨Κωλοπετεινίτσες¨ τα μικρά περιφερειακά Σωματεία του Κλάδου, βάζουμε τον κατάλληλο τίτλο και προχωράμε στο θέμα μας.
Η εκδίκηση της ….¨Κωλοπετεινίτσας¨
* Ανάσα του Ταξί είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία μικρά και μεγάλα και Ψυχή του Κλάδου τα Περιφερειακά Συμβούλια που εκφράζουν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία μαζί.
* Τα Περιφερειακά Συμβούλια επιβάλλεται να είναι οι πρωταγωνιστές και όχι οι κομπάρσοι του συστήματος όπως τα θέλουν οι Αεριτζήδες του Κομματικού και Συνδικαλιστικού Κατεστημένου που οδήγησαν τη Χώρα μας στην υποτέλεια και τη χρεοκοπία και έχουν το απύθμενο θράσος σήμερα οι ανεπάγγελτοι αυτοί αριβίστες της ιδιοτέλειας να δηλώνουν πως θα βγάλουν τη Χώρα από το αδιέξοδο που η ίδιοι την οδήγησαν και θα αναβαθμίσουν τους Κλάδους που οι ίδιοι σπρώχνουν συστηματικά στην υποβάθμιση μέχρι να τους ξεπουλήσουν οριστικά!
* Απαιτούνται αλλαγές νοοτροπίας, νέες αντιλήψεις, νέες συμπεριφορές και καταστατικά. Οι σύγχρονες τεχνολογίες διευκολύνουν την αποκέντρωση των εξουσιών για να φύγει η μαυρίλα τόσο από την πολιτική όσο και από τον συνδικαλισμό.
* Δεν είναι όλοι οι ηγέτες του Κλάδου μας θιασώτες και διακινητές του μαύρου συνδικαλισμού. Είναι τώρα ευκαιρία να αποστασιοποιηθούν από τη σαβούρα και την ιταμότητα εκείνων που θεωρούν ¨Κωλοπετεινίτσα¨ και υποτακτικούς τους χιλιάδες επαγγελματίες των Ταξί της Χώρας.
* Αυτά προς το παρόν είναι αρκετά κυρίες και κύριοι για προβληματισμό όλων και υπάρχει αρκετός καιρός ώστε το επόμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας να μην είναι και αυτό στημένη και ¨σικέ¨ υπόθεση όπως και η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΑ που η ηγεσία του όχι μόνο δεν ανέχεται αλλά απεχθάνεται μετά βδελυγμίας να ασχολείται και να χάνει τον καιρό της με μηδαμινού ενδιαφέροντος υποθέσεις και χωρίς κέρδος κέρατα όπως είναι η κάθε μικρομεσαία ¨Κωλοπετεινίτσα.¨
* Οι θεωρούμενες ….Κωλοπετεινίτσες θα πάρουν τις τύχες της περιφέρειάς τους στα χέρια τους και θα μεταμορφωθούν σε περήφανα Κοκόρια – Επιβήτορες που θα οδηγήσουν στα κοτέτσια όλες τις Κότες μαζί με τις καρέκλες τους, όσες και να είναι αυτές. Αν τελικά οι Κότες καταφέρουν να βάψουν τα αβγά που θα γεννήσουν με τον…. γνωστό τρόπο, ανεπιτυχή όμως ως σήμερα στα κομματικά και κυβερνητικά κλιμάκια, τα περήφανα Κοκόρια θα τις απελευθερώσουν για να γίνουν αλανιάρες γριές κότες και αν έχουν και ζουμί, χαλάλι τους! Αυτή θα είναι η Εκδίκηση της….¨Κωλοπετεινίτσας¨ αγαπητοί φίλοι αν εσείς το αποφασίσετε, εγώ έτσι ή αλλιώς ούτε μπορώ, ούτε και έχω να κερδίσω κάτι!
* Θα ακολουθήσουν σύντομα προτάσεις για νέο Καταστατικό και νέες οργανωτικές δομές του Κλάδου που εσείς μπορείτε να υλοποιήσετε εφ όσον φυσικά το θελήσετε.
 Σας ευχαριστώ!
Αφιερωμένο εξαιρετικά στην Πρωτομαγιά του 2011
και τους εργαζόμενους ιδιοκτήτες και οδηγούς των Ταξί
της Ηπειρωτικής και Νησιώτικης Ελλάδας!

Λευτέρης Τερζάκης
τ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί
Λαύριο, 1η Μαΐου 2011