ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΑΞΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το ιστολόγιο τούτο έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων ως ένας από τους σημαντικότερους κόμβους ενημέρωσης του Κλάδου μας. Από εδώ ενημερώνονται καθημερινώς -κατά μέσο όρο- 1.000 και πλέον συνάδελφοι για τα τεκταινόμενα στο Κλάδο. Και τις ημέρες κρίσεων και αγώνων η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα του ιστότοπου τούτου ξεπερνά τις 2.000 επισκέψεις. Για την ιστορία η μέγιστη ημερήσια επισκεψιμότητα σημειώθηκε την 3η Απριλίου 2012, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του 4070/12, όπου οι επισκέψεις εκείνη την ημέρα ξεπέρασαν τις 4.850. Το blog μας είναι πέρα από τη Σπάρτη και το Σωματείο ταξί, αφού διαχειριστές του δεν είναι μόνο συνάδελφοι από τη Σπάρτη, αλλά και από άλλες πόλεις της Χώρας. Κάθε ανακοίνωση που μας στέλνουν Σωματεία, αλλά και μεμονωμένοι συνάδελφοι την αναρτούμε, εφόσον αυτή δεν είναι υβριστική.
Σήμερα (06/11/12) ήρθε στο e-mail του Σωματείου μας μια ανακοίνωση του επονομαζόμενου “Συνδικάτου Αυτοκινητιστών ταξί Πειραιά” συνοδευόμενη από την ιδρυτική διακήρυξη του Σωματείου τους. Επηρεασμένοι από την αντιδικία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο νέο αυτό Σωματείο και στο Σ.Α.Τ.Α., αντιδικία που έχει γίνει ευρύτερα γνωστή, μεταξύ άλλων, και από δημοσιεύματα στα κεντρικά Μ.Μ.Ε., προβληματιστήκαμε λίγο για το αν θα πρέπει να "βάλουμε" την ανακοίνωσή τους, δεδομένου ότι και το Σωματείο αυτό δεν έχει γίνει ακόμη μέλος της Ομοσπονδίας. Αποφασίσαμε τελικά να αναρτήσουμε την ανακοίνωσή τους, διότι κρίναμε ότι έχει κόσμιο και μεστό χαρακτήρα και η όποια κριτική συνάδει με την καλώς εννοούμενη συνδικαλιστική «αντιπαλότητα». Δυστυχώς, όμως, στην παρούσα φάση, αδυνατούμε να συμπεριλάβουμε στην ανάρτηση και την ιδρυτική τους διακήρυξη, διότι, ακριβώς, στην περίοδο αυτή θα πρέπει να αποφεύγονται οι «εμφύλιοι πόλεμοι» και όλοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Η ανακύκλωση εγγράφων με κατηγορίες κατά στελεχών του Κλάδου, στην παρούσα περίοδο μάλιστα που ο κλάδος βάλλεται και έχει ανάγκη όσο άλλοτε την ενότητα και την αγωνιστικότητα, θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Προτείνουμε σε αυτούς τους συνάδελφους, όπως και σε όλους, να μην εκτοξεύουν κατηγορίες περί ξεπουλήματος με τόση ευκολία. Και εγώ δεν ενστερνίζομαι πάρα πολλά από αυτά που υποστηρίζει ο Θ. Λυμπερόπουλος. Αλλά αυτό για την ρύθμιση περί ενοικιαζόμενων, γιατί κάνουμε όλοι ότι μας ήρθε κεραυνός εν αιθρία; Δεν το είχε προαναγγέλλει από την Βουλή ο Βορίδης, αλλά ακόμη και ο Ρέπας; Δεν το περιμέναμε; Το θέμα είναι όμως εμείς τι κάναμε; Εν πάση περιπτώσει όμως, χωρίς να θέλω να μπω στην ουσία της μεταξύ τους αντιδικίας, θα τους πω ότι δεν θέλω, εγώ -είμαι σίγουρος και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που προέρχονται από την Περιφέρεια-, να υποστούμε άλλη φορά τέτοια "πίεση" από τους συναδέλφους αυτούς σαν και αυτή που εχθές ζήσαμε. Η αναφορά τους  στην -αναρτώμενη- ανακοίνωσή τους ότι αυτό έλαβε χώρα στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας είναι λανθασμένη, προφανέστατα έγινε εκ παραδρομής, αφού εχθές 05/11/12 έλαβε χώρα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και όχι Γενική Συνέλευση αυτής.

Σωτήρης Ροϊνός   

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σ.Ι.ΤΑ.Π
                     ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΑΠΟΦ. 2444/18-05-2012 Μ.ΠΡ.ΠΕΙΡΑΙΑ
         ΓΡΑΦΕΙΑ: Ζωοδόχου Πηγής 27 Χ’’Κυριακού Πειραιά
        ΤΗΛ/ΝΟ: 2104510942 – ΦΑΞ: 2104510944 - E-mail:   info@sitap.gr
        Πρόεδρος: 6934389093 & Αντιπρόεδρος: 6944940688

Παρόλο που το Συνδικάτο μας υφίσταται από τον Απρίλιο, θέλοντας να ακολουθήσουμε κάθε τυπικό που εκ των πραγμάτων είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι προχωρούμε την 1η και 2η Δεκεμβρίου στις πρώτες μας εκλογές πειθαρχώντας στις συμβουλές του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων καθώς και στις φιλικότατες συμβουλές όλων σας να ρίξουμε τους τόνους και να παραμερίσουμε τυχόν προσωπικές διαμάχες και αντιδικίες με μέλη της εν λόγω Ομοσπονδίας, προκειμένου να εισαχθούμε ειρηνικά και ήμερα στην μεγάλη οικογένεια των Ταξί. Μαζί με την ανακοίνωση μας αυτή σας στέλνουμε και την Ιδρυτική Διακήρυξη – Ανακοίνωση του Συνδικάτου μας για να δικαιολογήσουμε τον σκοπό της ύπαρξής μας και τους λόγους που μας ώθησαν στην πράξη αυτή.
Οι ανησυχίες μας όμως δεν στέκονται σε όσα αναφέρονται στην Ιδρυτική μας Ανακοίνωση. Η πίεση που ασκήσαμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας η οποία έλαβε χώρα την 5/11/2012 στον όροφο των γραφείων της Ομοσπονδίας Πειραιώς 4 Αθήνα απορρέει από την αγανάκτησή μας στο ότι ίσως κανείς από εσάς δεν βλέπει το αυτονόητο. Μετά από 40 και πλέον ημερών απεργίας το καλοκαίρι του 2011 δεχτήκαμε ένα νόμο και συγκεκριμένα τον νόμο 4070/2012 θεωρώντας ότι κλείνει την μεγάλη πληγή που άνοιξε ο νόμος του ακατανόμαστου κυρίου Ραγκούση, αλλά δεν είναι έτσι!!! Από  την ημέρα που το Συνδικάτο μας εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά καταρρίπτοντας όλα τα στοιχήματα που παιζόντουσαν στο Σωματείο Ταξί Αθηνών  (Σ.Α.Τ.Α)  και σπάζοντας όλα τα προγνωστικά που μας έδιναν 200 προς 1, έχουμε αρχίσει τον αγώνα μας ο οποίος έχει σαν αντικείμενο την ανακούφιση των συναδέλφων και την τροποποίηση νόμων που πλήττουν το έργο μας.  Αλλεπάλληλες συναντήσεις με Δημάρχους (Πειραιώς και τα περίχωρα του), δημιουργία <<Πιατσών>> σε σημεία που δεν υπήρχαν ποτέ και που ποτέ δεν θα γινόντουσαν μιας και κανένας δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί. Βέβαια από αυτό προήλθε αναπάντεχα ένας ευγενής ανταγωνισμός μεταξύ Σ.Α.Τ.Α. και Σ.Ι.ΤΑ.Π. αφού οι ενέργειές μας αυτές ενεργοποίησαν τον <<Κοιμώμενο γίγαντα>>! Συνάντηση με τον ιδιαίτερο Γραμματέα του Υ.Μ.Ε και κατάθεση γραπτώς των απόψεων μας για το ποινολόγιο του νόμου 4070 το οποίο είναι πλήρης αντιγραφή του νόμου 3109 του κυρίου Βερελή.  Ζητήσαμε να τροποποιηθεί και να κυμανθεί στα πλαίσια του νόμου 3710 του κυρίου Στυλιανίδη. Δεν αναφερθήκαμε στο άρθρο του νόμου 4070 που περιέχει το μαθηματικό τύπο για το ποσοστό αδειών Ταξί που πρέπει να έχει μια περιφέρεια αλλά στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα τις ημέρες που διανύουμε το είχαμε σκοπό. Συνάντηση με το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κατάθεση ολόκληρου φακέλου για τις παράξενες διώξεις αστυνομικών, λιμενικών και άλλων οργάνων προς τους συναδέλφους. Καταθέσαμε  μηνύσεις προς την ομάδα Ο.Ε.Π.Τ.Α. η οποία ομάδα αποτελείται από επιλεγμένους αστυνομικούς που κάνουν τη ζωή των συναδέλφων πιο δύσκολη, για παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλοντα ζήλο και ανάρμοστη συμπεριφορά προς πολίτες.
Βρισκόμαστε επί ποδός πολέμου και είμαστε έτοιμοι για κατάθεση μηνύσεων κατά των εταιρειών των <<ανοικτού τύπου>> Τουριστικών Λεωφορείων καθώς και αγωγές για διαφυγόντα κέρδη γιατί πέρυσι λειτουργούσαν χωρίς να έχουν άδεια. Και όλα αυτά παρόλο που καλέσαμε το Σωματείο των Αθηνών να συμμετάσχει από κοινού σε αυτό τον αγώνα είχαμε τον <<Αρχηγό>> του κλάδου Θύμιο Λυμπερόπουλο να εξακοντίζει εναντίον μας χειρίστου είδους συκοφαντίες και χαρακτηρισμούς.
Δεν εφησυχάζουμε ούτε λιποψυχούμε γιατί πιστεύουμε ότι ο κλάδος μας ήταν και είναι από τους πιο αδικημένους παρόλο που είναι ο πιο προσιτός. Συνεχίζουμε και θα μας ευχαριστούσε το γεγονός να βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ι.ΤΑ.Π
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                                                                                                                                                                         
                 ΣΤΕΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ      ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ