ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΣΤΑ 0,90 €

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ
ΤΑΞΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»

Αθ. Διάκου 12 Τ.Κ. 27200 Αμαλιάδα,
Τηλ – Fax: 26220-23697

Α.Π.:06                                                  Αμαλιάδα 01 Αυγούστου 2013

Προς: Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.

ΘΕΜΑ: «Τιμολόγιο Ταξί» - Απάντηση στο από 29-7-13 έγγραφό Σας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


1. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, τα όρια των περιμετρικών ζωνών στην συντριπτική πλειοψηφία των εδρών της χώρας (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) απέχουν από τις πιάτσες το πολύ 3-4 χλμ. Στην δικιά μας έδρα π.χ. η «διπλή» μπαίνει 600 μέτρα μακριά από την πιάτσα.

2. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι το 70% των μισθώσεων εκτελείται με την διπλή ταρίφα.

3. Είναι γεγονός ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει αναγκάσει πολλούς συναδέλφους να εκτελούν διαδρομές με αμοιβή μικρότερη της κανονικής.

4. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι εάν και δια νόμου μειωθεί το τιμολόγιο της ταρίφας 2, οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί στις πιάτσες θα λάβουν χαρακτήρα δημόσιου παζαριού ευτελίζοντας κάθε έννοια επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

5. Περαιτέρω, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι: για απόσταση 10 χιλιομέτρων έως το χωριό του (εάν μειωθεί η διπλή), ο επιβάτης θα πληρώνει 10 ευρώ. Εάν ο ίδιος τηλεφωνήσει για ταξί από το χωριό του με σκοπό να επιστρέψει στην πόλη (μονή-μονή) τότε θα πληρώσει 15 ευρώ. Σας αφήνουμε να καταλάβετε την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί.

6. Στην επιδείνωση των οικονομικών μας έχουν επίσης συμβάλει οι δραματικές περικοπές τόσο στις μετακινήσεις ασθενών (ΕΟΠΥΥ) όσο και στην μεταφορά μαθητών.

7. Επί πλέον: το λειτουργικό κόστος του επαγγέλματός μας όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αντιθέτως, αυξάνεται καθημερινώς (ΟΑΕΕ, καύσιμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτες εισφορές, χαράτσια, ανταλλακτικά-σέρβις κ.λπ.).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ


Το Σωματείο μας προτείνει ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ υπό το κράτος του πανικού της αναδουλειάς.

Οποιαδήποτε συζήτηση για τροποποίηση του ισχύοντος τιμολογίου χωρίς άμεση συσχέτιση με όλα τα προαναφερόμενα, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ. 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


Νικόλαος Λουκόπουλος                     Διαμαντής Γιατράς