Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Πελοποννήσου: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (09/08/11)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑσ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑσ ΤΑΞΙ
ΘΡΑΚΗΣ 1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20100
ΤΗΛ. 27410 73000 FAX. 27410 26900
Κιν. 6937 7134229,  6944897673
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ 
Οι ιδιοκτήτες αυτοκινητιστές ταξί της Πελοποννήσου, όπως και ολόκληρης της χώρας, στα πλαίσια της απεργίας διαρκείας, διεξήγαγαν κινητοποιήσεις που έγραψαν ιστορία. Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις χωρίς κανένα επεισόδιο, χωρίς έκτροπα και ακρότητες. Αλλά και οι μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή αυτοκινητιστών από ολόκληρη την Περιφέρεια (συγκεντρώσεις σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου και στα διόδια Καλαμακίου της Ολύμπιας οδού, επίδοση Ψηφίσματος – πορεία στην Τρίπολη, συγκέντρωση στο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, συγκεντρώσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κ.ά.) είχαν ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα. Οι συνδικαλιστές του κλάδου της Πελοποννήσου, αλλά και οι ψυχραιμότεροι συνάδελφοι αυτοκινητιστές, κατάφεραν να συγκρατήσουν τους αγανακτισμένους και απελπισμένους συναδέλφους μας, στο να μην προβούν σε ακρότητες, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να συμβεί και στον πιο νηφάλιο πολίτη όταν γκρεμίζεται εντελώς ξαφνικά η (έτσι και αλλιώς καταστραμμένη από την οικονομική κρίση) θέση εργασίας του, την οποία δεν γύρεψε από κανέναν πολιτικό, αλλά επένδυσε σε αυτή, δανειζόμενος, υποθηκεύοντας για δεκαετίες το σπίτι του ή το σπίτι των γονέων του για να αγοράσει μισό ή ένα ταξί.  
Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον κ. Πέτρο Τατούλη που ως πρώτος Περιφερειάρχης με την ξεκάθαρη και σθεναρή στάση του ανέλαβε πρωτοβουλίες, καταρχάς στις 11 Ιουλίου 2011, με την εισαγωγή του θέματός μας για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στη συνέχεια με την εισήγησή του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στο Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας, έτσι ώστε να εκφραστεί η δημόσια στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας από αυτό το όργανο. Αν και οι Περιφερειάρχες της χώρας αποτελούν, σε πολλές περιπτώσεις, εκτελεστικά όργανα της κεντρικής εξουσίας και, εκ των πραγμάτων, θα εφαρμόσουν τον όποιο νόμο επιβάλει αυτή (π.χ., στο θέμα της αδειοδότησης των ταξί ο κ. Ραγκούσης), ελπίζουμε ότι η στήριξη που θα μας παράσχουν στην περίπτωση επιμονής του κ. Ραγκούση σε παρεμβάσεις που θα διαλύουν την μικροιδιοκτησία και θα απορυθμίζουν την κοινωνία, ανάγοντας το ταξί σε μοναδική λύση του προβλήματος ανεργίας στη χώρα, θα είναι μεγάλη.
Επίσης ευχαριστούμε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και το εμπλεκόμενο προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων Τροχαίας που σε όλες τις περιπτώσεις συνέβαλαν στα μέγιστα για την ομαλή εξέλιξη των κινητοποιήσεων.
Τέλος επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση του υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση αμέσως μετά την αναστολή (έως 05/09/11) των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και η απέλπιδα προσπάθειά του να συκοφαντήσει τον σαφέστατα κλαδικό αγώνα μας ως υποκινούμενο από κόμματα, δείχνει ότι θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και ότι έχει χαράξει το δικό του δρόμο, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα: το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ταξί, τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (όταν μάλιστα εβδομάδες πριν ο κ. πρωθυπουργός εναγωνίως αναζητούσε συναινετικές λύσεις), τις σφοδρές εκπεφρασμένες αντιδράσεις των μισών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη συμφωνία μας με τον κ. Ρέππα, την σύμφωνη γνώμη της τρόικας, την ευρωπαϊκή πρακτική, κλπ.

Κόρινθος 09 Αυγούστου 2011

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Πελοποννήσου
Τα Σωματεία και τα ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ της Πελοποννήσου