"ΘΕΛΩ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ". Άρθρο - Απόψεις - Προτάσεις Νίκου Κακαλιά, προέδρου Σωματείου & Ράδιο Ταξί Χαλκίδας (03/10/11)

 Πέρασαν τρεις μήνες από την ημέρα που ο ΥΜΕ κ. Ραγκούσης εξήγγειλε την πλήρη απελευθέρωση των ταξί και βύθισε τον κλάδο και τις οικογένειές μας στη θλίψη, την απόγνωση και τη μελαγχολία. Σημειωτέον ότι σε αυτό το διάστημα έχουμε κάνει συνολικά 30 ημέρες απεργία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μέχρι σήμερα ο κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση γενικότερα, δεν δέχεται κουβέντα για το σχέδιο Νόμου που παρουσίασε αρχές Σεπτεμβρίου, το οποίο, όπως είχαμε όλοι τονίσει, ''κλείνει'' το επάγγελμα για τη μικρομεσαία τάξη και το ''ανοίγει'' διάπλατα για τους μεγαλοκαρχαρίες, τα καρτέλ και τα μονοπώλια. Αλήθεια που είναι τώρα ο κ. Πέτρου (Πρόεδρος των οδηγών) που ''στόλιζε'' με την παρουσία του όλα τα κανάλια στις αρχές Ιουλίου και ήταν ο αδικημένος εργαζόμενος που του έπινε το αίμα ο ιδιοκτήτης και οι ......... συντεχνίες; Είναι βέβαιο ότι θα μείνει και ο ίδιος άνεργος όπως και εμείς. Τα αποτελέσματα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα τα χαρακτηρίζαμε ικανοποιητικά. Οι κινητοποιήσεις με άλλους μεταφορικούς κλάδους είναι ότι καλύτερο για τον αγώνα μας και έχει αντίκτυπο μεγάλο στην κοινωνία. Η ένωση με την κοινωνία για κοινό μέτωπο ενάντια σε μια ανάλγητη κυβέρνηση που στόχο έχει την ισοπέδωση των πάντων είναι επιτακτική.
Δεν μας έχει μείνει μεγάλο χρονικό περιθώριο μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι σκληρές - δυναμικές - συγχρονισμένες, με ουσία. Να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία με έξυπνες κινήσεις και μηνύματα. Η επιστολή των δέκα Βουλευτών του Πασόκ και το άρθρο του Μίμη Ανδρουλάκη είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε και να τα έχουμε συμμάχους στον επικοινωνιακό τομέα που είναι το Α και το Ω. Την Πέμπτη 29/9 πήγαμε όλοι οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Χαλκίδας και καταθέσαμε στον Έφορο τα χαράτσια που μας έστειλαν, διότι απλά δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Ως απλοί φορολογούμενοι πολίτες έχουμε καταβάλει τους φόρους που μας αναλογούν και από τη στιγμή που έχουμε το εκκαθαριστικό στα χέρια μας, έχουμε ''καθαρίσει''. Τα χαράτσια ανήκουν σε άλλες εποχές και δεν θα γυρίσουμε σε αυτές, εκτός και αν είμαστε......! Πήραμε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τη Θεσ/νίκη και κολλήσαμε στα παρ-μπριζ των ταξί μας (βλ. φωτ. στο τέλος) μία μεμβράνη με το κοινωνικό μήνυμα ''ΘΕΛΩ .... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ''. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούμε το κοινό αίσθημα, τους συμπολίτες μας να αντισταθούν σε μια σειρά μέτρων εναντίον όλων. Ήδη δεχόμαστε θετικά σχόλια από τον κόσμο τον οποίο χρειαζόμαστε για σύμμαχο. Προτείνουμε το συγκεκριμένο σύνθημα να υπάρχει σε όλα τα ταξί της Χώρας. Προχθές ο κ. Ραγκούσης είχε συνάντηση με την τρόικα και το κύριο μέλημά τους ήταν η απελευθέρωση των ταξί. Αναρωτιέμαι εάν υπήρχε κάποιος στην αίθουσα να το διασταυρώσουμε. Θυμίζω ότι η τρόικα είχε συμφωνήσει με το Π.Δ. Ρέππα και επίσης στις 30/7 εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων είχε στείλει μήνυμα στον τότε Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Χ. Τσιόκα και έκανε λόγο για παράξενη κίνηση στους χειρισμούς του Υπουργού στο θέμα των ταξί. Άλλαξε άραγε η τρόικα στάση και άποψη στο θέμα μας μετά από δύο μήνες; Και η κα Μέρκελ είπε ότι πρέπει να ανοίξει το επάγγελμά μας. Ας το ανοίξει πρώτα στην πατρίδα της να δούμε τα αποτελέσματα και εμείς βλέπουμε τι θα κάνουμε. Ως εδώ ο εμπαιγμός κύριοι ....... και έχουμε αργήσει!!!!Δεν υπομένουμε αγόγγυστα την καταστροφή της ζωής μας.Δεν θα γίνουμε οδηγοί στις περιουσίες μας που αποκτήσαμε με αίμα και ιδρώτα.Αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους για την επιβίωση των οικογενειών μας.  
Όσον αφορά τις εκλογές της Ομοσπονδίας το Νοέμβριο, καλό θα ήταν να παραταθούν έως ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. 
       Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς                    
        Νίκος Κακαλιάς 
Πρόεδρος Σωματείου και Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας