Δελτίο Τύπου Σωματείου Ταξί Αμαλιάδας (22/10/11)


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
Αθ. Διάκου 12
Τ.Κ. 27200 Αμαλιάδα, Τηλ – Fax: 26220-23697


Α.Π:60                                                           Αμαλιάδα 21/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκλονίστηκε η Ελλάδα, Τετάρτη και Πέμπτη (19&20 Οκτώβρη), από την μαζικότητα, την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα, όλων όσων συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.

Αυτοαπασχολούμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ένστολοι, αγρότες, οικοδόμοι κ.λπ, όλοι μαζί βροντοφωνάξαμε: «Αρκετά πιά. Δεν αντέχουμε άλλες άσκοπες θυσίες στον βωμό της υπεράσπισης των μεγαλοσυμφερόντων. Όχι στην υποδούλωση της Πατρίδας μας στα κελεύσματα Ε.Ε, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Δεν είμαστε διατιθέμενοι να καταστούμε συνυπεύθυνοι στο επιχειρούμενο από πλευράς κυβέρνησης ξεπούλημα των πάντων προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει τόσο η παγκόσμια οικονομική  ολιγαρχία όσο και θλιβερές πολιτικές φιγούρες της Ε.Ε».

Εμείς, οι αυτοκινητιστές ταξί της Αμαλιάδας, με την 100% συμμετοχή μας στην πάλη για ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει όλους μας και οδηγεί την χώρα στην άβυσσο, αποδείξαμε για ακόμη μια φορά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ προκειμένου να διαφυλάξουμε την επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή μας αξιοπρέπεια.

Την Τετάρτη συμμετείχαμε στις  πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του Πύργου. Μαζί με όλους τους άλλους κλάδους στείλαμε το μήνυμα της πολύπαθης και εγκαταλελειμμένης Ηλείας. Η νεκρή αγορά της Τετάρτης είπε: «ΩΣ ΕΔΩ. Συνέλθετε κύριοι κυβερνώντες επιτέλους από τον λήθαργο στον οποίο έχετε περιέλθει. Λάβετε σοβαρά υπόψη, ότι η  κόκκινη  γραμμή οριοθετήθηκε. Αν συνεχίσετε  να μας οδηγείτε στην οδό της ανυποληψίας, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ».

Την Πέμπτη πολυμελής αντιπροσωπεία μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο, συμμετείχε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο έξω από την Βουλή.
Μαζί με συναδέλφους μας από Αθήνα και άλλες περιοχές, τους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, διαδηλώσαμε ειρηνικά απαιτώντας να μπει ένα τέλος στον κατήφορο και να δρομολογηθούν πολιτικές πρωτοβουλίες ανάκαμψης.

Αμαυρώθηκε η μεγαλειώδης συγκέντρωση από την οργισμένη και προσχεδιασμένη αντίδραση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.
 Τρομοκρατημένοι  οι κρατούντες από το μέγα πλήθος και πάθος, «διευκολύνθηκαν» από τους εχθρούς του λαϊκού κινήματος, τους περίφημους κουκουλοφόρους ή μπαχαλάκηδες.  Δημιουργήθηκαν έτσι οι προϋποθέσεις για άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ η οποία κινήθηκε επί δικαίων και αδίκων. Χημικά,  άγριο κυνηγητό, ξυλοδαρμοί, πετροπόλεμος, καταστροφές περιουσιών κατατρομοκράτηση των πάντων, είναι τα στοιχειά εκείνα που ΔΕΝ επαρκούν για να περιγράψουν τι σημαίνει ΚΟΛΑΣΗ. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη που πλήρωσε με την ζωή του την αφοσίωσή του στους λαϊκούς αγώνες. Στη θέση Του θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια  και την οργάνωσή του.
Όλα τα προηγούμενα συνέβησαν γύρω στις 4 το απόγευμα κι ενώ η λαϊκή οργή φούντωνε.
Οι «άγνωστοι» κουκουλοφόροι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Η αστυνομία επενέβη. Η διαδήλωση «έσπασε». Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε απρόσκοπτα.

Η λαϊκή οργή όμως λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Εκτιμάμε ότι αν συνεχιστεί  η πολιτική της κυβέρνησης που προκαλεί  κοινωνική αναταραχή, το μέλλον της Πατρίδας μας προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να παραμείνουν ψύχραιμοι αλλά σε διαρκή επαγρύπνηση. Ως Δ.Σ. αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους αυτοκινητιστές ταξί της περιοχής μας. Για τον μεγάλο, μαζικό, σύσσωμο αγώνα που δίνουμε, ο οποίος συμπλήρωσε ήδη 29 ημέρες ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ από τις 5 Ιουλίου.

Το φρόνημά μας παραμένει υψηλό γιατί  ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ.
 ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ εάν ο κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση επιμείνουν στην ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ.
ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ.
ΟΧΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να παραδώσει τα ΤΑΞΙ στους ξενοδόχους, τους τραπεζίτες και σε ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών.
ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

Ψηλά το κεφάλι συνάδελφοι. Η δικαίωση είναι κοντά. 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Νικόλαος Λουκόπουλος                                Διαμαντής Γιατράς