Νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ (09/07/11)

  Αθήνα, 8 Ιουλίου 2011
Δελτίο Τύπου
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ www.ika.gr η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ, γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του μεγαλύτερου πλήθους των γιατρών που αποδέχτηκαν τους όρους του Ιδρύματος και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με βάση τον Ν3918/.2011/ΦΕΚ 31 και την ΚΥΑ .Φ40021/οικ 4856/397/ΦΕΚ 478//29.3.2011. Η νέα λίστα θα ισχύσει από 11.07.2011.

Όσον αφορά στους γιατρούς οι οποίοι πιστοποιήθηκαν αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάρτηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο και τη γνωστοποίηση του ονόματός τους από το τηλεφωνικό κέντρο 184, τα στοιχεία τους έχουν αποσταλεί μόνο στις Μονάδες Υγείας και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το σύνολο των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που πιστοποιήθηκαν και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σήμερα (ΙΟΥΛΙΟΣ 2011), κατανέμονται ως εξής:

Ιατροί ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ4395
Ιατροί ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ1928
ΣΥΝΟΛΟ ΙΑΤΡΩΝ6323


Η λίστα των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που ως πιστοποιημένοι γιατροί μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι δυναμική και ενεργός. Η λίστα αυτή μπορεί να διευρύνεται στο βαθμό που γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν εκφράσει από 10.06.11 και μετά και θα εκφράσουν στο μέλλον τη βούληση τους για την εθελουσία ένταξή τους στην παραπάνω λίστα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, τα νέα ονόματα των γιατρών θα αναρτηθούν στη λίστα των συνεργαζόμενων γιατρών με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ την 1η Σεπτεμβρίου του 2011.

Πρέπει όμως να γίνει σαφές ότι από σήμερα, οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που δεν πιστοποιήθηκαν με δική τους ευθύνη, μέσα από τη διαδικασία που έχουμε ορίσει ως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν μπορούν να παρέχουν από 11.07.2011 υπηρεσίες και να αποζημιώνονται από το Ίδρυμα.

Εφιστούμε την προσοχή στους γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί ως γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι η ακριβής τήρηση των όρων συνεργασίας που έχουμε καθορίσει είναι προϋπόθεση για την εξόφληση από το Ίδρυμα των αμοιβών που τους αντιστοιχούν και συνακόλουθα βασικός όρος παραμονής τους στη λίστα των συνεργαζόμενων με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γιατρών.

Οι βασικοί όροι συνεργασίας είναι οι παρακάτω:


  • Οι γιατροί μπορούν:

    • Να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
    • Να συνταγογραφούν
    • Να παραπέμπουν για παρακλινικές εξετάσεις, θεραπείες κ.λ.π.

  • Τα ανώτατα όρια επισκέψεων και συνταγών που ισχύουν έχουν ως εξής:

    • Γιατροί ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ: 80 επισκέψεις - 100 συνταγές
    • Γιατροί ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ που είναι παράλληλα και γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 50επισκέψεις - 65 συνταγές.
    Υπενθυμίζεται ότι οι 100 και οι 65 συνταγές αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους αντίστοιχους 80 και 50 ασθενείς.

    Λεπτομερείς οδηγίες (για την αναγραφή εξετάσεων, τη συνταγογράφηση, τη διαδικασία πληρωμής κ.α) έχουν δοθεί με εγκυκλίους και γενικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Γιατροί που παραβαίνουν τους παραπάνω όρους συνεργασίας με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αφαιρούνται από τη λίστα των συνεργαζόμενων με το Ίδρυμα γιατρών.

    Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση που παύει να ισχύει η σύμβαση γιατρού με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, ο γιατρός θα αφαιρείται από τη λίστα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Τέλος, θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς το σύνολο των συνεργαζόμενων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι η εύρυθμη και κυρίως ενάρετη και υπεύθυνη συνεργασία τους με το Ίδρυμα σήμερα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση της συνεργασίας τους και με τον ΕΟΠΥΥ, με την έναρξη της λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2011.
    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ     
    &                         
    ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ