Γρηγόριος Αποστολάκος: Βουλευτής Λακωνίας: Ερώτηση για το ταξί στη Βουλή (13/07/11)

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σπάρτη, 13 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ι. Ραγκούση, σχετική με την απελευθέρωση του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Μεγάλη αναστάτωση και έντονο αναβρασμό προκαλούν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της απελευθέρωσης του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί. Η ανησυχία των επαγγελματιών του κλάδου είναι εύλογη και δικαιολογημένη, μετά τις αιφνιδιαστικές δηλώσεις και τις παλινωδίες της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Ειδικότερα ο νυν Υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική υπογραφής του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που είχε προετοιμάσει ο προηγούμενος Υπουργός κ. Δ. Ρέππας κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους του κλάδου. Επιπλέον προχωρά στην εκ νέου επεξεργασία των κανόνων απελευθέρωσης του συγκεκριμένου επαγγέλματος, χωρίς να παραχωρεί οποιαδήποτε δέσμευση ως προς την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί.
 Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον Ελληνικό λαό και ειδικότερα για τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι υφίστανται σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους και αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων, η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της έρχεται να επιδείνωση τη θέση τους έτι περισσότερο και να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη συνέχιση άσκησης του επαγγέλματος για αρκετούς ιδιοκτήτες ταξί.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1. Για ποιους λόγους δεν προχωρά στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων;
2. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο των κανόνων απελευθέρωσης του επαγγέλματος ιδιοκτήτη ταξί και της διαδικασίας απόκτησης άδειας ταξί που προτίθεται να επιβάλλει; 
                    Γραφείο Τύπου