Απάντηση Υπουργού για μείωση ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. (04/06/11)

Αναζητήσαμε και βρήκαμε την απάντηση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης σε ερώτημα που είχαν καταθέσει προ μηνός περίπου οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (την ερώτηση την είχαμε αναρτήσει πριν δύο μέρες (δες την  ΕΔΩ).
Από την απάντηση του Υπουργού διαφαίνεται ότι δεν είναι στις προθέσεις του το ενδεχόμενο δημιουργίας και (προαιρετικής) ένταξής μας σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις στον Ο.Α.Ε.Ε. Φαίνεται ότι αγνοούν στο Υπουργείο ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Κλάδου μας αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές στον Οργανισμό. Οι ρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα, όπως η μη αύξηση των εισφορών για το επόμενο διάστημα και η ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλομένων, καθίστανται άνευ πρακτικής και ουσιαστικής σημασίας, λόγω ακριβώς της αδυναμίας καταβολής των ήδη τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.
 Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ταξί της Χώρας δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. στο ύψος που είναι αυτές σήμερα. Οι ιδιοκτήτες ταξί των μικρών και μεγαλύτερων δημοτικών διαμερισμάτων της Περιφέρειας αδυνατούν να πληρώσουν· αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα με την απίστευτη αναδουλειά που υπάρχει αυτό είναι δυσχερέστατο και γίνεται αδύνατο όταν η εκμετάλλευση του ταξί ανήκει σε δύο συνεταίρους. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνάδελφων που καταφέρνουν και είναι ενήμεροι πληρώνοντας τον Ο.Α.Ε.Ε. σήμερα, το πράττουν προστρέχοντας στις (εναπομείναντες) οικονομίες που έχουν στην τράπεζα. Αναρωτιόμαστε όταν θα τελειώσουν και αυτές τι θα γίνει; Ελπίζουμε μαζί με εμάς να αναρωτηθούν το ίδιο και οι διοικούντες τον Κλάδο μας, αλλά, κυρίως, οι αρμόδιοι του Υπουργείου και του Ο.Α.Ε.Ε.

Γεώργιος Βαβουγυιός
Γ. Γραμματέας του Σωματείου Ταξί Σπάρτης

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ