Έλλειψη εντύπων Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων (27/06/11)

Αριθμ. πρωτ.: Α 26895/2503/10.6.2011

Άδειες κυκλοφορίας οχημάτων

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: Α 26895/2503

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε
Τ.Κ. : 10191 Παπάγου, Αθήνα
Πληροφορίες : Θ. Γαλανόπουλος ,Α. Καραγιάννη
Δ. Αθανασόπουλος
Τηλέφωνο :2106508423, 2106508005,
2106508214
FAX : 2106508451

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ : Άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.
ΣΧΕΤ: Το αριθμ. Α.οικ.51981/4969/2010 έγγραφό μας.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου μας και δεδομένου ότι το υπάρχον απόθεμα εντύπων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων εξαντλείται εντός του Ιουνίου ενώ νέα έντυπα από τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να παραληφθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, παρακαλούμε για τη άμεση και πιστή εφαρμογή των κατωτέρω:
1. Δεν θα εκδίδεται έντυπο άδειας κυκλοφορίας καμίας κατηγορία οχημάτων, είτε πρόκειται για οχήματα που τίθενται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, είτε για ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στις περιπτώσεις που απαιτείται έκδοση νέας άδειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πλην των εξής περιπτώσεων θέσης σε κυκλοφορία :
-Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) Διεθνών Μεταφορών και Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών και

-Τουριστικών Λεωφορείων Δημοσίας Χρήσης
2. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα χορηγείται φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» το οποίο τυπώνεται από το μηχανογραφικό σύστημα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας. Στο τέλος του εντύπου αυτού θα τίθεται ειδική σφραγίδα με το εξής περιεχόμενο:
«Περιφέρεια..….
Περιφερειακή Ενότητα……
Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών …………..
Το παρόν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας σύμφωνα με την αριθ. .Α 26895/2503/2011 εγκύκλιο του Υπ. ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ».
Επίσης, θα τίθεται το ονοματεπώνυμο, η υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου, η ημερομηνία και η σφραγίδα της Υπηρεσίας. Εφόσον το «Υπηρεσιακό Αντίγραφο Άδειας Κυκλοφορίας» τυπώνεται σε περισσότερες από μία σελίδες, η ειδική σφραγίδα θα τίθεται σε όλες τις σελίδες οι οποίες θα αριθμούνται, θα υπογράφονται και θα σφραγίζονται καθεμία ξεχωριστά από τον αρμόδιο υπάλληλο.
3. Σε περίπτωση που δηλώνεται απώλεια του φωτοαντιγράφου του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» για την έκδοση νέου θα ακολουθείται η διαδικασία «έκδοση αντιγράφου άδειας».
4. Το έντυπο της άδειας κυκλοφορίας θα χορηγηθεί μετά την παραλαβή των νέων εντύπων, με την παράδοση στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» .

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΤΣΙΟΚΑΣ

Ακριβές αντίγραφο
Θ.Γαλανόπουλος