"Άνοιγμα" των ταξί στο τραπέζι των συζητήσεων


Το κρίσιμο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί θα τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης με την τρόικα την Τετάρτη.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο υπάρχει αναφορά για άρση των περιορισμών στον αριθμό των αδειών και στις τιμές των νέων αδειών, σύμφωνα με την καλύτερη διεθνή πρακτική. Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Υποδομών, το νομοθετικό κείμενο θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος του μήνα και στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για άνοιγμα επαγγέλματος αλλά με συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Επίσης, δεν αποκλείεται τελικά οι άδειες να μεταβιβάζονται αλλά να αυξηθεί η φορολόγησή τους. Πάντως πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά τη συνάντηση τρόικας και υπουργού.

Στο επικαροποιημένο μνημόνιο όμως υπάρχει αναφορά και για άλλα επαγγέλματα, με την τρόικα να ζητά νέες μειώσεις στις αμοιβές που για τους συμβολαιογράφους θα ξεπεράσουν το 30% και για τους δικηγόρους ζητούν να αναθεωρηθούν τα ποσοστά που ισχύουν για τις αμοιβές τους, την ώρα που οι δικηγόροι εξακολουθούν να αντιδρούν στην ελεύθερη δημιουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών γραφείων ανά την Ελλάδα.

Έντονα αντιδρούν και οι μηχανικοί που κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14 του μήνα, ενώ την ίδια μέρα κλειστά θα μείνουν και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται να συζητήσουν περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους, ειδικά από τη στιγμή που -όπως λένε- οι προμηθευτές τους ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς ενώ το Δημόσιο τους οφείλει χρήματα.

Πηγή:MEGA